Close
Kotiseutupäivät

19.11.

Torstai

Kotiseutua ja kulttuuriperintöä jo torstaina 19.11!

Ennen varsinaisten kotiseutupäivien alkua sinulla on mahdollisuus osallistua monipuoliseen ohjelmaan jo torstaina. Tarjolla on asiantuntevaa kuunneltavaa, kulttuuritarjontaa ja rentoa illanviettoa. Oheisohjelman kustannukset kuten lippuhinnat eivät kuulu kotiseutupäivien pakettihintaan, vaan 19.11. ohjelma on omakustanteinen.

 

12–16

Kulttuuri ja matkailun syke – Elävä kulttuuriperintö matkailun voimavarana -seminaari

Kokkolasali, Kokkolan kaupungintalo, Kauppatori 5

Minkälaista potentiaalia elävään kulttuuriperintöön liittyy matkailussa ja miten hyödyntää sitä kestävällä tavalla? Miten matkailu voi voimistaa kulttuuriperintöä? Museoviraston ja Visit Finlandin yhteistyöseminaari pureutuu edellä mainittuihin teemoihin aineettoman kulttuuriperinnön ja matkailun ammattilaisten voimin. Mukana myös Keski-Pohjanmaan liitto.

Huom. Kaksipäiväinen seminaari jatkuu pe 20.11. klo 9–11:30

Lisätiedot: Leena Marsio, leena.marsio@museovirasto.fi, p. 029 5336 017

 

19–21

Viimeiset kiusaukset –ooppera

Kokkolan kirkko, Läntinen Kirkkokatu 12

Herännäisjohtaja Paavo Ruotsalaisen elämästä kertova Viimeiset kiusaukset –ooppera on noussut suomalaiseksi klassikoksi ja teosta on esitetty New Yorkin Metropolitan-oopperaa myöten yhteensä lähes 300 kertaa. Nyt Joonas Kokkosen säveltämä ooppera on osa Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien ja siten Kokkola400 –juhlavuoden ohjelmistoa.

Ruotsalaisen roolissa nähdään ja kuullaan basso Jyrki Korhosta.  Paavon ensimmäisenä vaimona Riittana on Kirsi Tiihonen. Hannu Niemelä (seppä), Lasse Penttinen (Juhana) ja lukuisat maakunnasta tulevat muut hienot solistit, Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro sekä Vaasan kaupunginorkesteri lupaavat allekirjoittaneen johdolla kuulijoille koskettavan illan.

Liput (30 €/40 €/50 €) Ticketmaster: ticketmaster.fi, p. 0600 10 800 (1,98 euroa/min+pvm) 

tai Lipputoimisto: lipputoimisto.fi, p. 0400-764098

 

21:30

Yhteinen illanvietto

Original Sokos Hotel Kaarle, Kauppatori 4

Tule kohottamaan malja ja nauttimaan yhteisestä illanvietosta sekä kokkolalaisesta hengestä. Yhteistä puhuttavaa löytyy kotiseutupäiväläisten kesken varmasti!